Η εταιρική μας κουλτούρα

Η ασφάλεια είναι προτεραιότητα για εμάς.

Ασφάλεια μέσω των ΜΕΛΕΤΩΝ | Λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας όλα τα επιστημονικά δεδομένα της τοποθεσίας, του κλίματος, του περιβάλλοντος για κτίρια ασφαλή, αντισεισμικά, αντιπυρικά, τόσο σαν φέροντες οργανισμούς όσο και στη χρήση τους, με υλικά που διαρκούν στο χρόνο.

Ασφάλεια μέσω της ΠΡΟΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ | Η ακρίβεια στην προκοστολόγηση, σε επίπεδο 100% στις μελέτες και 10-0% έχει τόσο προφανή οφέλη που δεν έχει νόημα να αναπτύξουμε.

Ασφάλεια μέσα από τον ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ | Ένα κτίριο, μια κατασκευή συνήθως θεωρείτε ασφαλές όταν ο φέροντας οργανισμός τηρεί τις προδιαγραφές της νομοθεσίας. Για εμάς ο τρόπος που ο χρόνος επιδρά στα κτίρια είναι ένας παράγοντας που συνυπολογίζουμε. Πιο απλά, ένα υλικό εσωτερικού χώρου δεν χρησιμοποιείται στο εξωτερικό όσο όμορφο και οικονομικό και να είναι, ένα πλακάκι που γλιστράει μόλις βραχεί ή μια κακοσχεδιασμένη κλίμακα – σκάλα είναι πολύ πιθανόν να προκαλούν συχνά ατυχήματα.

ΤΗΡΗΣΗ της ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ | Η διαδικασία του φακέλου, μιας τόσο πολύπλοκης διαδικασίας όσο η αδειοδότηση κτιρίων εξασφαλίζει την εξάλειψη μη σκόπιμων αστοχιών των οποίων η διόρθωσή τους είναι χρονοβόρα και κοστοβόρα διαδικασία. Η τήρηση του φακέλου και των μελετών που εμπεριέχονται σε αυτόν, στην φάση της κατασκευής, εξασφαλίζει τεκμηριωμένη υπεραξία στα κτίρια γιατί πιστοποιείται από τον ίδιο το κράτος.

Ασφάλεια στην ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ | Για τα νέα κτίρια είναι μια ευκαιρία υλοποίησης ασφαλών κατασκευών. Στις περιπτώσεις επισκευών και ενισχύσεων είναι μια ευκαιρία διόρθωσης των κακώς κειμένων αλλά και μια ευκαιρία επικαιροποίησης των προδιαγραφών τους στη σύχρονη εποχή. Οι απαιτήσεις είναι πιο αυστηρές κι αυτό είναι προς όφελος των κτιρίων. Για παράδειγμα ένα κτίριο του 1960 μετά τις ενισχύσεις θα έχει αντίστοιχα χαρακτηριστικά με αυτά ενός νέου κτιρίου. Η ασφάλεια για εμάς είναι χρέος προς τους ιδιοκτήτες αλλά και προς την ίδια την κοινωνία.

Ασφάλεια κατά τη διάρκεια της ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ | Η ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και των διερχομένων κατά τη διάρκεια της κατασκευής δεν επιβάλλεται μόνο από το νόμο αλλά και αποτελεί κύριο μέλημά μας.

Ασφάλεια μέσω των Εσωτερικών ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ της CTIRION | Μέσω της εμπειρίας των χρόνων οι διαδικασίες μας έχουν αλλάξει με τρόπο που μειώνονται τα λάθη του ανθρώπινου παράγοντα. Ενδεικτικά αναφέρονται η διαδικασία αποτύπωσης φθορών σε πυρόπληκτα, για σεισμόπληκτα και παλαιά κτίρια (βλ. Αποκαταστάσεις) που έχει δημιουργήσει η CTIRION, αλλά και ο άτυπος κανόνας των προμετρήσεων που υλοποιείται από 2 μηχανικούς.

Έχουμε μόνιμους προμηθευτές αλλά πολλές επιλογές!

Αυτό μας δίνει την ελευθερία να επιλέγουμε, για τους πελάτες μας, τη βέλτιστη διαδρομή από τη μελέτη στην υλοποίηση. Χωρίς κρυφές χρεώσεις και σύμφωνα με τις αξίες και τον εταιρικό μας κώδικα.

Το παραπάνω τεκμηριώνεται πιο απλά με ένα παράδειγμα (το οποίο είναι πραγματικό!). Μια αποκατάσταση παλαιού κτιρίου μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους,  όπως με εκτοξευόμενο σκυρόδεμα (gunite), με υφάσματα, με μεταλλικά ελάσματα με συνδυασμό τους που θα έχουν όμως το ίδιο στατικό στατικό αποτέλεσμα (γιατί θα έχουν μελετηθεί έτσι) αλλά διαφορετικά κοστολόγια και διαφορετικά δευτερεύοντα οφέλη όπως μόνωση, ταχύτητα εφαρμογής κλπ.

Οι λύσεις που προτείνουμε βασίζονται σε όλες τις παραμέτρους με στόχο να υπηρετήσουμε με το βέλτιστο τρόπο τις ανάγκες του πελάτη κι όχι τις δικές μας.

Κάθε συνεργασία μας βασίζεται στην απλή αρχή πως κατ’ αρχήν ο κάθε εμπλεκόμενος σε ένα έργο αναλαμβάνει πλήρως το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί, χωρίς υπεκφυγές. Κι αυτό μαζί με την τήρηση των συμφωνηθέντων είναι απαράβατες προϋποθέσεις συνεργασίας.

Δημιουργούμε υπεραξία μέσω των μελετών και των κατασκευών μας, μέσα από επιλογές που φέρνουν οικονομία σε βάθος χρόνου και υπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες και επιθυμίες των πελατών μας, σε κάθε έναν ξεχωριστά.

Δε διστάζουμε ακόμα και να διαφωνήσουμε, εφόσον η διαφωνία είναι τεκμηριωμένη, προκειμένου να υπηρετήσουμε το πραγματικό συμφέρον των πελατών μας.

Προστατεύουμε τους πελάτες μας ενημερώνοντάς τους έγκαιρα και έγκυρα για κάθε σχετική συναλλαγή που έχουν με το κράτος, ώστε να μειώσουμε πιθανά σφάλματα που στοιχίζουν σε χρόνο και χρήμα.

Αναγνωρίζουμε τί αποτελεί ευθύνη μας και τί είναι επιλογές των πελατών. Σε κάθε περίπτωση βρισκόμαστε δίπλα στους πελάτες μας οι οποίοι γνωρίζουν κάθε τί που αφορά στο έργο τους.

Είμαστε συνεπείς ως προς τις αρχές της επιστήμης του μηχανικού.

Υπηρετούμε τη χρηστικότητα μέσω του κάλλους, στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, με αυτή την σειρά.

Υπηρετούμε μέσα από τα κτίριά μας την εργονομία, τον άνθρωπο και την ίδια την κοινωνία, φροντίζοντας να δημιουργούμε αποτυπώματα που κάνουν τον κόσμο πιο όμορφο και τη ζωή των ανθρώπων λίγο πιο ευχάριστη.

Τα κτίρια μένουν για καιρό μαζί μας. Δημιουργούμε κτίρια και λύσεις που αρέσουν πρώτα από όλα σε εμάς.

Προσαρμοζόμαστε στις διαφορετικές ανάγκες των πελατών μας στο μέτρο και το βαθμό που δεν είναι αντιφατικός προς την ασφάλειά τους. Το επιτυγχάνουμε διαχωρίζοντας τα ουσιαστικά από τα επουσιώδη.

Η εμπειρία του πελάτη είναι για την CTIRION η πορεία και ο στόχος. Ο δρόμος προς την ικανοποίηση των πελατών μας ορίζεται μέσα από τα παρακάτω ορόσημα:

 1. Ορθή αναγνώριση των ζητούμενων και των αναγκών
 2. Υλοποίηση των συμφωθέντων σε επίπεδο χρονοδιαγράμματος, προϋπολογισμού, αποτελέσματος
 3. Εποπτία και ποιοτικοί έλεγχοι του έργου ανά πάσα στιγμή
 4. Υπεύθυνη ενημέρωση καθ’ όλη τη διάρκεια και διαύγεια στις σχέσεις
 5. Διασφάλιση του πελάτη σε σχέση με την πολεοδομική νομοθεσία
 6. Διαπροσωπικές σχέσεις που βασίζονται στην εμπιστοσύνη και την ανεμπόδιστη ροή της πληροφορίας. Οι πελάτες μας μας εμπιστεύονται τα κτίριά τους κι εμείς τους το ανταποδίδουμε.

Αξιοποιούμε τα επιστημονικά δεδομένα και την εμπειρία μας ως πολιτικοί μηχανικοί στο να πετύχουμε ασφάλεια και οικονομία στο χρόνο.

Ακολουθούμε τις βασικές αρχές του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού που ορίζουν τα ανθρωπομετρικά στοιχεία, το περιβάλλον, η χρήσεις και οι ιδιαίτερες ανάγκες και επιθυμίες για να σχεδιάζουμε κτίρια εργονομικά και χρηστικά για να χρησιμοποιούνται μετά από πολλά χρόνια. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός για εμάς είναι ένα αναγκαίο καλό, απαραίτητο βήμα της διαδικασίας κατασκευής που σεβόμαστε απεριόριστα.

Τα λάθη σε ένα σχέδιο στο χαρτί ή στον υπολογιστή διορθώνονται πολύ πιο εύκολα και οικονομικά από τα λάθη της κατασκευής.

Συνεργαζόμαστε με τους πελάτες, αλλά και αντιμετωπίζουμε κάθε κτίριο σαν να ήταν δικό μας. Ένα κτίριο που θα θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε οι ίδιοι.

Στις συνεργασίες με επαγγελματίες του κλάδου τους υποστηρίζουμε έμπρακτα σαν να είναι δικό μας το project εξ’ ολοκλήρου, ακόμα κι όταν αναλλαμβάνουμε ένα τμήμα του.

Δίνουμε σημασία στην εφαρμογή των μελετών. Μια κακή εφαρμογή μιας καλής μελέτης οδηγεί σε ένα κακό αποτέλεσμα. Οι άνθρωποι ζούμε σε κτίρια όχι σε αρχεία CAD του υπολογιστή μας. Η εκτέλεση και εφαρμογή της μελέτης έχει τόση σημασία όσο η ίδια η μελέτη.

Η τεχνογνωσία των υλικών και της εφαρμογής τους είναι ζωτικής σημασίας.

Η διαχείριση ενός φακέλου αδείας απαιτεί τη μέγιστη τυπικότητα.

Η επιτυχία μας έρχεται μέσα από την υλοποίηση πολλών έργων – όχι μέσα από τη συντήρηση, επισκευή έργων δικών μας. Στοχεύουμε σε έργα που περνούν το τεστ του χρόνου.

Δεν είναι απλά λέξεις που ακούγονται ωραία. Είναι ο τρόπος μας να κάνουμε το σύνθετο απλό, να αποφεύγουμε επαναλήψεις που κουράζουν και να έχουμε εποπτία σε κάθε project, ανεξαρτήτως μεγέθους. Χρησιμοποιούμε την εξειδίκευση, τη διαχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού και τη συνεχή μελέτη της νομοθεσίας της κατασκευής για να εξασφαλίζουμε τα μέγιστα οφέλη στους πελάτες μας, σε χρήμα και χρόνο.

Ο σεβασμός προσδιορίζεται:

 • Σεβασμός στον πελάτη
 • Σεβασμός στους προμηθευτές
 • Σεβασμός στις αρχές της επιστήμης μας
 • Σεβασμός στην κοινωνία, το περιβάλλον, τη γειτονιά κ.ο.κ.
 • Σεβασμός στο χρόνο, στην προσπάθεια και στο χρήμα όλων των εμπλεκομένων
 • Σεβασμός στις προτεραιότητες που έχουν οριστεί
 • Σεβασμός στην εταιρική μας κουλτούρα, στις αρχές και αξίες μας

Η έννοια του σεβασμού δεν έχει εξαιρέσεις.

Αν γνωρίζεις καλά ένα αντικείμενο μπορείς να το περιγράψεις με απλό τρόπο.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Γιατί μπορούμε να σας φανούμε χρήσιμοι;

 • Η βασική ομάδα έργου αποτελείται αποκλειστικά από πολιτικούς μηχανικούς και αρχιτέκτονες μηχανικούς. Ακόμη και ο συνάδελφος που εξειδικεύεται στις μονώσεις και τα εποξειδικά δάπεδα.
 • Έχουμε τεκμηριωμένη εμπειρία στις πολεοδομικές άδειες τις αλλαγές χρήσης και τις διαμερισματώσεις
 • Σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε κτίρια από το 1980 και μέσω μιας αδιάκοπης πορείας έχουμε προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις της αγοράς.
 • Μέσα από την εμπειρία μας στη Μελέτη και Αποκατάσταση πυρόπληκτων κτιρίων είμαστε σε θέση να καλύψουμε οποιαδήποτε σχετική σας ανάγκη.
 • Μέσα από την εργασία μας έχουμε δημιουργήσει καλές και συχνά άριστες σχέσεις με αρκετές δημόσιες υπηρεσίες, όπως ΥΔΟΜ και ΤΑΕΦΚ.

Κάθε συνεργάτης μας είναι προσεκτικά επιλεγμένος και έχει αποδεδειμένη εμπειρία στον τομέα του. Επιπλέον μοιράζεται το ίδιο πάθος για το αποτέλεσμα και δίνει την ίδια σημασία στη λεπτομέρεια με εμάς.

Μέσα από τη δομή και την οργάνωση αλλά και από το γεγονός πως κάθε ένας μηχανικός εφαρμόζει την εξειδίκευσή του (για παράδειγμα ενώ επιτρέπεται από τη νομοθεσία τη μελέτη τοπογραφικού διαγράμματος να τη συντάξει και πολιτικός μηχανικός εμείς επιλέγουμε τοπογράφο μηχανικό γι’ αυτή την εργασία) πετυχαίνουμε υψηλές ταχύτητες στις παραδόσεις μαζί με υψηλή ποιότητα.

Φροντίζουμε να είμαστε διαθέσιμοι όπου μας χρειάζεστε και όταν μας έχετε πραγματική ανάγκη. Αυτός είναι ένας από τους τρόπους μας να στηρίζουμε και να δημιουργούμε μόνιμες σχέσεις με τους πελάτες μας.

Ό,τι σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε βασίζεται σε ένα προϋπολογισμό, που έχει συμφωνηθεί και τηρείται ευλαβικά. Η ορθή κατάρτιση του προϋπολογισμού και η τήρηση του σε όλες τις φάσεις του έργου είναι δική μας ευθύνη.

Σε τί μπορούμε να σας φανούμε χρήσιμοι;

Όλες οι μελέτες που απαιτούνται για:

 • Νέες κατασκευές
 • Αλλαγές χρήσης
 • Διαμερισματώσεις
 • Επισκευές
 • Ενισχύσεις

Διαχείριση Φακέλου και όλες οι μελέτες που απαιτούνται για:

 • Νέα κτίρια, Επισκευές, Διαμερισματώσεις
 • ΤΑΕΦΚ για Πυρόπληκτα και Σεισμόπληκτα κτίρια
 • Αντιρρήσεων προς Πραγματογνώμονες Ασφαλιστικών Εταιριών
 1. Concept Design
 2. Αρχιτεκτονική Μελέτη Νέων Κτιρίων
 3. Αρχιτεκτονική Μελέτη αλλαγής χρήσης, διαμερισμάτωσης, αλλαγής διαρρύθμισης
 4. Αρχιτεκτονική μελέτη κατοικιών, γραφείων, ξενοδοχείων, επαγγελματικών χώρων
 5. Σχεδιάζοντας για Όλους
 6. Μελέτη Εφαρμογής
 1. Νομιμότητας για αγοραποωλησίες ακινήτων για ιδιοκτήτες, αγοραστές, συμβολαιογράφους και developers
 2. Έλεγχος συνέπειας δηλωμένου ακινήτου μεταξύ εφορίας – πολεοδομίας – κτηματολογίου – συμβολαίων
 3. Όλες οι βεβαιώσεις που απαιτούνται για να είναι μια αγοραπωλησία νόμιμη
 1. Χρησιμοποιούμε όλες τις βασικές μορφές φέροντα οργανισμού που έχουν αντέξει το τεστ του χρόνου, ανάλογα με τα ζητούμενα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και το κάνουμε χωρίς προκαταλήψεις. Προτείνουμε κάθε φορά τον τρόπο κατασκευής που ταιριάζει στις ανάγκες των πελατών μας.
 2. Οι σύμμεικτες κατασκευές, ο συνδυασμός οπλισμένου σκυροδέματος και λεπτότοιχης πλήρωσης, οι μεταλλικές κατασκευές, είναι κάποιοι από τους φέροντες οργανισμούς που χρησιμοποιούμε. Κάθε τύπος υλικού έχει τη χρησιμότητά του, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του.
 3. Παραδίδουμε το κτίριο σε όποιο στάδιο εσείς επιθυμείτε. Αυτό μπορεί να σημαίνει τις μελέτες για το φάκελο αδείας. Αλλά και ότι μπορούμε να παραδώσουμε ένα κτίριο … πλήρως επιπλωμένο!
 4. Η άνεση ενός κτιρίου σημαίνει πρώτα από όλα σωστό σχεδιασμό και ορθή κατασκευή. Πέραν τούτου η εξέλιξη της ζωής του ανθρώπου και οι αλλαγές των συνηθειών επηρεάζουν και το σχεδιασμό των κτιρίων. Το επίπεδο της άνεσης, ανάλογα με τις προσωπικές ανάγκες και επιθυμίες των πελατών μας μπορεί να είναι ένα κτίριο με πλήρεις αυτοματισμούς, δίκτυο σε όλους τους χώρους, ένα IOT – έξυπνο κτίριο που σχεδιάστηκε εξ’ αρχής με αυτό τον τρόπο.
Ας συνεργαστούμε

Τί λένε για μας οι πελάτες μας;

Η συνεργασία σε 2 projects μέχρι σήμερα, ήταν άριστη. Η γνώση του αντικειμένου και η καλή διάθεση συνεργασίας, χαρακτηρίζει τα στελέχη της Ctirion.

Προτίθεμαι να συνεχίσω την συνεργασία μαζί τους για τον λόγο ότι πέρα από τα προαναφερθέντα, διαπίστωσα πως συνεχίζουν να επιθυμούν την επιμόρφωση και να εξελίσσονται επαγγελματικά.

Ο επαγγελματισμός, εκτός από το γνωστικό αντικείμενο, φαινόταν και στην τήρηση προθεσμιών, διαθεσιμότητα για επικοινωνία, και άριστη συνεργασία γενικά, σε όλα τα επίπεδα, ενώ ιδιαίτερη μνεία οφείλω να κάνω στην ικανότητα τους εύρεσης στοχευμένων λύσεων πέραν των τετριμμένων, αξιοποιώντας τη νομοθεσία.

Μπάμπης Ζάχαρης, Εργολάβος, DMK Renovation

Οι μηχανικοί της εταιρείας Ctirion έχουν αναλάβει το φάκελο και την αποκατάσταση ζημίων του σπιτιού μας μετά από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική- ένα project εξαιρετικά απαιτητικο και χρονοβόρο.

Η ανταπόκριση τους ήταν άμεση και η βοήθεια και η καθοδήγηση τους ανεκτίμητη για εμάς.  Έχουμε εξαιρετική συνεργασία, ειναι επαγγελματίες και άμεσα διαθέσιμοι σε οποιαδήποτε απαίτηση έχουμε.

Ανυπομονούμε για την επόμενη φάση του project μας και σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας και την εξαιρετική δουλειά που συνεχίζετε να κάνετε εδώ και ενάμιση χρόνο.

Elena Jovanovic, Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος, Ιδιώτες

Με την εταιρεία Ctirion έχω συνεργαστεί σε δύο project, ένα νέο κτίριο κατοικιών και καταστήματος στη Νέα Μάκρη κι ένα πυρόπληκτο κατάστημα στο Χαλάνδρι.

Η συνεργασία μου με την εταιρία και με τους ανθρώπους που τη στελεχώνουν μπορεί να χαρακτηριστεί εν συντομία ως δημιουργική, παραγωγική και ουσιαστική. Με το ήθος και τη μεθοδικότητα που τους κατέχει,κατανόησαν πως το μέρος της δουλειάς τους δεν ήταν μόνο να καθοδηγήσουν και να παρουσιάσουν ένα σχέδιο διότι συνάμα έπρεπε να μου υποδείξουν ένα σύγχρονο, ασφαλή αλλά και οικονομικά εφικτό τρόπο κατασκευής.

Το γεγονός πως είναι πάντα διαθέσιμοι να ακούσουν και να αποτυπώσουν την ιδέα σου, όποια και να’ ναι αυτή και με όποιες διορθώσεις μπορεί να χρειαστεί να γίνουν ώστε να την προσαρμόσουν στο υπαρκτό, είναι αυτό που ξεχωρίζει και τους κάνει οργανωμένους επαγγελματίες στο χώρο αυτό. Ο χρόνος εκπόνησης των μελετών και σχεδίων έγινε με τέτοιο τρόπο, που με τη συνεχή επικοινωνία και ενημέρωση που υπήρχε δεν έγινε αντιληπτός.

Ένα ακόμη προτέρημα τους είναι πως ήταν μόνιμα εκεί κατά τις κατασκευές χωρίς να φοβούνται να λερωθούν αφού πρόθυμα έκαναν υποδείξεις στο προσωπικό, ώστε η δουλειά να είναι άμεση αλλά και ορθή.

Τέλος, οι συστάσεις τους και η δυνατότητα δυνεργασίας τους με τρίτους, εξωτερικούς επαγγελματίες βοήθησε στην άμεση διεκπεραίωση όλων των εμποδίων που υπήρξαν.

Γαβριήλ Λαζάρου, Ιδιώτης